Purkkivoitelu pelaa pakkasella

0

Purkkivoitelu on yhä paras tietyillä keleillä, vaikka hyvälaatuiset pitokarvasukset myyvät jälleen todella hyvin. Skinisuksien suosio on näkynyt myös laduilla, sillä pitovoitelusta vapautuminen on tuonut paljon uusia hiihdon harrastajia.

Pitokarvasuksi on oivallinen keksintö, mutta se ei vieläkään ole paras ratkaisu jokaiseen keliin.

Kuivalla ja pehmeällä lumella pitokarvasuksi ei pärjää voideltavalle ja matalalle sukselle. Jopa hyvin halpa puurunkoinen suksi ja purkkivoitelu voivat silloin peitota kalliin karvasuksen.

Toisinaan pakkasjaksot ovat pitkiä, pohjoisessa helposti toista kuukautta. Silloin samanlainen purkkivoitelu voi toimia päivästä toiseen, kunhan toistat voitelun kulumisen myötä.

Selkeällä ja kuivalla pakkasella voitelu on äärimmäisen helppoa. Sinistä purkkivoidetta voit sipaista pohjaan aina muutaman lenkin välein. Sitten tasoitat hieman synteettisellä korkilla.

Jos ostat uudet skinisukset, älä hylkää vanhoja voideltavia suksia ja sitä sinistä pitopurkkia! Pakkasilla niille on yhä käyttöä.

Jaa juttumme

Kirjoittaja

Hiihto-lehden päätoimittaja ja Juoksija-lehden vastaava päätoimittaja Seppo Anttila kirjoittaa useimmin kestävyysfysiologiasta, hiihdosta, ravinnosta ja lihaskunnosta. Seppo nauttii monipuolisesta liikunnasta luonnossa.

Vastaa