Käytä rullahiihtosauvoissa teräviä piikkejä

0

Rullahiihtosauvat eroavat talvisen hiihdon sauvoista piikkien muovirungon kovuuden suhteen. Sompa on kesällä turha, eikä talvipiikkien muovi kestä lämpöä yhtä hyvin, joten kovametallinen piikki irtoaa vähitellen muovirungosta.

TEKSTI SEPPO ANTTILA KUVA AAPO LAIHO

Jotta voit suunnata työnnön riittävän rennosti, teroita piikkejä säännöllisesti akkuporakoneeseen kiinnitettävällä timanttilaikalla tai käsin timanttiviilalla. Esimerkiksi Kaindl-merkkinen laikka sopii teroittamiseen hyvin.

Tiiviillä hiekkapinnalla harjoittelu on turvallista ja mukavaa. Sauvatuntuma on pehmeä, eikä sauvoja tarvitse hakata pidon saamiseksi samalla tavalla kuin asvaltilla.

Piikkien muovirunko on hiekalla kuitenkin kovilla. Voit käyttää hiekalla piikkejä, joiden runko on hiilikuituvahvisteinen. Ne kestävät pehmeää pintaa paremmin.

Pelkästään hiekalla tasatyöntöä harrastavat saattavat kiertää muovirunkoon piikin yläpuolelle mutterit. Ne tuovat hieman lisää turhaa heiluripainoa, mutta lisäävät piikin rungon kestoa hiekalla merkittävästi.

rullahiihtosauvat

Porakoneeseen kiinnitettävällä timanttilaikalla on helppo teroittaa kovametallipiikit.

 

Julkaistu alunperin Hiihdossa 3/2016

Jaa juttumme

Kirjoittaja

Hiihto-lehden päätoimittaja ja Juoksija-lehden vastaava päätoimittaja Seppo Anttila kirjoittaa useimmin kestävyysfysiologiasta, hiihdosta, ravinnosta ja lihaskunnosta. Seppo nauttii monipuolisesta liikunnasta luonnossa.

Vastaa