Rottefellan Move-side sopii nyt kaikkiin suksiin

0

Rottefellan säädettävä Move-side on mahdollista asentaa eri osasarjojen avulla kaikkiin suksiin.

Teksti Seppo Anttila

Rottefella säväytti viime kauden lopulla sidemarkkinoita lanseeraamalla Move-siteen, jonka paikkaa voi säätää jopa kesken hiihdon. Tällä kaudella norjalaismerkki jatkaa radikaaleja uudistuksiaan tuomalla kolme sidepakettia, jotka mahdollistavat saman siirtomahdollisuuden Move-säätimellä myös Fischerin ja Salomonin järjestelmissä sekä vanhemmissa NIS-levyllä varustetuissa suksissa.

Sideuutuudet tuovat kuluttajille rutkasti lisää valinnanvaraa, koska vanhaa suksikalustoa voi päivittää uusien monojen hankkimisen yhteydessä ja kaikkiin uusiin suksiin voi asentaa Move-siteet.

Fischerin ja Rossignolin Turnamicin haastaja

Fischer ja Rossignol toivat toissa talvena markkinoille oman Turnamic-siteensä. Koska Turnamicin IFP-pohjalevy on erilainen kuin Rottefellan NIS-levy, siteitä ei voi käyttää ristiin. Näin Fischer ja Rossignol ovat voineet käyttää suksissaan omia Turnamic-siteitään ja myydä suksia valmiina pakettina.

Tuleva kausi näyttää, kuinka suosituksi Rottefellan osasarjat nousevat ja joutuvatko kuluttajat ostamaan suksipaketin mukana ylimääriset siteet, jos he haluavat Rottefellan siteet Turnamicien sijaan, jotka ovat suksissa jo valmiina.

Varsinkin pitokarvakarvasuksien käyttäjiä Rottefellan sideuutuudet kiinnostavat, sillä varmatoiminen ja helppokäyttöinen Move mahdollistaa pidon ja luiston säätämisen kesken hiihdon.

Esimerkiksi kotimainen Peltonen ja norjalainen Madshus käyttävät uusissa karvasuksissaan NIS 2.0 -pohjalevyä, johon Move-side sopii suoraan.

Rottefellan Move-järjestelmän etu Fischerin ja Rossignolin Turnamic-siteeseen on se, että sidettä voi siirtää, vaikka sukset ovat jalassa. Toinen kilpailuvaltti on, että Rottefellan kiinnitysmekanismi on tukevampi ja varmatoimisempi kuin Turnamicissa.

Kolme osasarjaa

Rottefellalla on kolme erilaista osasarjaa, joista IFP sopii Fischerin järjestelmään, RMP Salomonin siteiden reikiin ja NIS 1.0 vanhalla pohjalevyllä varustettuihin suksiin.

Fischerin ja Rossignolin suksien IFP-levyyn sopiva paketti sisältää Rottefellan Xclerator-siteet ja Move-säätimet ja adapterit. Siteen asentaminen onnistuu helposti ilman työkaluja. Sidettä voi säätää kierrettävällä salvalla 36 milliä ottamatta suksia jalasta.

Salomonin ja Atomicin karvasuksilla hiihtäville Rottefellan RMP-osasarja tuo aivan uuden mahdollisuuden siirtää sidettä kelin ja oman hiihtotyylin mukaan. Vanhoihin suksiin tai uusien Atomicien ja Salomonien esiasennusreikiin on mahdollista asentaa ruuvikiinnitteisen kiinteän siteen tilalle säädettävä Xcelerator-side ja Move-säädin. Tämä edellyttää vielä ruuvattavan NIS-levyn hankkimista.

Move-side sopii nyt kaikkiin suksiinRottefellan Move RMP-paketti sopii Salomon Prolink -siteiden reikäjakoon. Siteen voi asentaa vanhoihin ruuvinreikiin tai uusissa Atomicin ja Salomonin suksissa oleviin esiasennusreikiin. Siteen kiinnittämiseen tarvitaan erikseen hankittava ruuvattava NIS-levy.

 

Move-side sopii nyt kaikkiin suksiinMove IFP -sarja sopii suoraan Fischerin ja Rossignolin suksissa olevaan IFP-pohjalevyyn.

 

Move-side sopii nyt kaikkiin suksiinNIS-päivityspaketin avulla Move-siteen saa kiinnitettyä kaikkiin suksiin, joissa on vanhan mallinen NIS 1.0 -levy.

Tästä on kyse

  •  Rottefella tuo Move-järjestelmäänsä 3 sidepakettia, jotka sopivat eri järjestelmiin
  •  Rottefellan siteen voi asentaa nyt myös Fischerin ja Rossignolin IFP-pohjalevyyn Turnamic-siteen tilalle ostamalla IFP-paketin
  •  Vanhemmalla NIS 1.0 -levyllä varustettuihin suksiin on saatavilla oma Move-päivityspaketti
  •  Salomonin Prolink-siteiden reikäjakoon voi ruuvata kiinni RMP-osasarjan, jonka lisäksi tarvitaan vielä ruuvattava NIS-levy
  •  Rottefellan NIS 2.0 -pohjalevy on kaikissa Peltosen uusissa Skin-karvasuksissa, ja myös Madshus käyttää sitä

 

Julkaistu alunperin Hiihdossa 4/2018

Lue myös Rottefellan Move-side siirtyy vaikka kesken hiihdon

Jaa juttumme

Kirjoittaja

Hiihto-lehden päätoimittaja ja Juoksija-lehden vastaava päätoimittaja Seppo Anttila kirjoittaa useimmin kestävyysfysiologiasta, hiihdosta, ravinnosta ja lihaskunnosta. Seppo nauttii monipuolisesta liikunnasta luonnossa.

Vastaa