Ari Luusua hiihti Ski Classicsin ensimmäisen suomalaisen palkintosijan

0

Suomalaishiihtäjä kiipesi vihdoin kolmen kärjessä palkintokorokkeelle maratonhiihtojen Visma Ski Classics -kiertueella. Ari Luusua hiihti kolmanneksi Jizerskassa Tsekeissä.

Kiertuetta ehdittiin hiihtää yli kahdeksan täyttä kautta ennen kuin suomalaishiihtäjä ehti kärkikolmikkoon. Ennen Luusuaa paras sijoitus oli Heli Heiskasella.

Ari Luusua hiihti kärkiporukassa läpi kovavauhtisen 50 kilometrin yhteislähtökisan.

Kiertuetta ovat usein hallinneet norjalaiset. Viimeiseen maalialueelle tuovaan laskuun Luusua lähti voittaja Andreas Nygaardin perään. Loppusuoralla nähtiin tiukka taistelu näiden kahden ja hallitsevan mestarin Tord Asle Gjerdalenin välillä.

– Alusta asti mentiin kovaa ja matkan varrella alkanut lumisade toi oman haasteensa. Kerrankin oli taktista silmää ja osasin mennä lopussa Nygaardin perään. Tiesin, että siinä kyydissä mennään palkintopallille, Luusua kertoi Ski Classicsin haastattelussa.

Team Mäenpään väreissä hiihtävä Luusua valitsi Salpausselän maailmancupin sijaan Jizerskan. Lopputuloksen jälkeen ratkaisu luonnollisesti miellytti.

– Tästä on hieno lähteä kohti Vasaloppetia ja oli todellakin oikea päätös jättää Salpausselän maailmancup väliin ja tulla tänne.

Kaksi viikkoa sitten Ari Luusua sijoittui Italian Marcialongassa 70 kilometrissä yhdeksänneksi. Hänen seuraava tavoitteensa on Ruotsissa Vasaloppetin 90 kilometriä kolmen viikon päästä.

Kiertueen päättää Ylläs-Levi-hiihto huhtikuun 13. päivänä. Kauden päätösjuhla ja palkintojakotilaisuus pidetään Levillä kisan jälkeen.

Lue myös kisaraporttimme ensimmäisestä Ylläs-Levistä: Ylläs–Levi-hiihto – tuntureiden hiihtonäyttämö

Jaa juttumme

Kirjoittaja

Pyöräily+Triathlonin ja Polkujuoksijan päätoimittaja Tomi Savolainen arvostaa aamutreenien tuomaa energiaa ja harrastaa kestävyysliikunnan sekakäyttöä. Juoksu, pyöräily, hiihto, triathlon ja talviset alamäkilajit takaavat vaihtelun ja varmistavat, ettei nopeus kasva missään lajeista ihan hurjaksi. Tomin elementti on lumi ja hän valitsee pakkasen aina kun mahdollista.

Vastaa